Uw eigen vakantiewoning in het natuurhart van Nederland

Een recreatiewoning kopen op EuroParcs Kagerplassen kunt u doen vanuit drie standpunten: u koopt haar voor eigen gebruik, u schaft haar aan voor commerciële verkoopdoeleinden of u kiest voor een mix van beide motieven.

Elke keuze brengt specifieke voordelen en verplichtingen met zich mee. Een overzicht.

Uw Kaag Villa voor eigen gebruik

Hét grote voordeel van een recreatiewoning voor u en uw naasten kopen is dat u er onbeperkt zelf gebruik van kunt maken. U bent ook niet btw-plichtig, wel moet u bij de aankoop overdrachtsbelasting betalen. Dat tarief ligt sinds 1 januari 2023 op 10,4 procent. Verder bent u zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak en het (klein) onderhoud.

Uw Kaag Villa volledig verhuren

De meeste kopers van een recreatiewoning bij EuroParcs hebben als doelstelling om er verhuurinkomsten uit te genereren. Bij EuroParcs wordt u alles op het gebied van verhuur, van de marketing tot en met de schoonmaak en het klein onderhoud, uit handen genomen. U moet overdrachtsbelasting betalen en bent btw-plichtig, maar kunt de btw over de aankoop bij de fiscus terugvorderen.

Mix van verhuur en eigen gebruik

U kunt ook opteren voor een mix van eigen gebruik en verhuur en daarmee het beste van privéplezier en zakelijk rendement combineren. Houd er wel rekening mee dat uw rendement hierdoor mogelijk lager uitvalt. Ook moet u overdrachtsbelasting betalen en kunt u de btw over de aankoop slechts deels terugvorderen. Dit deel wordt berekend aan de hand van de tijdsperiode dat u de verblijfsaccommodatie commercieel verhuurt.

Huurinkomsten en belasting

Bij het financieren van een vakantiewoning profiteert u niet van de hypotheekrenteaftrek. De verhuuropbrengsten worden, evenals spaargeld, overige bezittingen en schulden in belast box 3. Voor het gedeelte boven de heffingsvrije grens betaalt u vermogensrendements-heffing. Dit geldt ook voor eigenaren die in het buitenland wonen aangezien onroerend goed belast wordt op basis van de locatie van de woning.

Laat u te allen tijde financieel adviseren alvorens u tot aankoop van een vakantiewoning overgaat.